Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Grad Bjelovar sufinancira obnovu 11 pročelja unutar kulturno-povijesne jezgre grada

Grad Bjelovar nastavlja sufinancirati sanacije i obnove pročelja i krovova građevina unutar kulturno-povijesne cjeline grada u 2021. godini. Uredit će se jedanaest građevina u ukupnom iznosu subvencije Grada od 1.124.033,05 kn, dok ukupna vrijednost radova iznosi 2.308.935,48 kn. Radove se planira isplatiti u dvije proračunske godine 2021. i 2022., prema dinamici izvedbe i završetku radova.

Ovo je jedan odličan program koji provodimo posljednje dvije godine kako bismo građanima olakšali proces obnove njihovih domova. To radimo kako bi nam grad bio ljepši, sigurniji. Želimo da ovaj program još više zaživi. Vjerujem da će sljedeće godine biti više prijava za obnovu. Benefiti su veliki, za Grad, za stanare i naravno za lokalne tvrtke koji odrađuju građevinske poslove – istaknuo je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak prilikom susreta s novinarima i predstavnicima zgrada koje će se obnavljati.

Đurđa Pokos, predstavnica stanara zgrade u Ulici A. Starčevića 13a i J. J. Strossmayera 6, uz zahvalu Gradu, napomenula je da su njezinu zgradu stanari namjeravali sami obnoviti i da ih je mogućnost sufinanciranja oz proračuna Grada sve jako iznenadila i obradovala. Predstavnik stanara zgrade u Ulici Ante Trumbića 6 Drago Potrebić spomenuo je da već više godina stanari plaćaju veću pričuvu te da će moći, uz obnovu pročelja, urediti i krovište te ulaz u zgradu.

Mario Brestovečki, direktor tvrtke Beming d.o.o. objasnio je da derutne građevine mogu biti opasne za prolaznike i stanare. Pozdravlja program Grada Bjelovara jer smatra da je sufinanciranje nužno kako bi se starije zgrade malo po malo krenule obnavljati. Milorad Kukolj, prokurist tvrtke Renova d.o.o. tom je prilikom rekao da imaju nekoliko zgrada u središtu grada koje su u kritičnom stanju, ali se stanari nisu prijavljivali na natječaje. Primijetio je da gdje ima više stanara u zgradi, to se teže dolazi do zajedničkog dogovora. Uglavnom su najčešći problemi novac i neslaganje. Pohvalio je Program sufinanciranja kao odličan potez Grada Bjelovara.

Konačnu listu prioriteta za sufinanciranje Programa sanacije i obnove pročelja i krovova građevina za 2021. godinu možete pogledati klikom na gumb niže.

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content