Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Državna tajnica Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva Tihana Kraljić u Poslovnoj zoni Jug u Bjelovaru

Državna tajnica Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva Tihana Kraljić u Poslovnoj zoni Jug u Bjelovaru

Grad Bjelovar i Bjelovarsko-bilogorska županija u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, rada i poduzetništva Republike Hrvatske organizirali su predstavljanje Operativnog plana poticanja malog i srednjeg poduzetništva za 2011. godinu, te javnih poziva za bespovratne potpore poduzećima, obrtima, zadrugama i institucijama za poticanje poduzetništva.

Državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva rada i poduzetništva Tihana Kraljić sa suradnicima u srijedu je, 2. ožujka 2011. godine u velikoj dvorani Paviljona 1 na Bjelovarskom sajmu u Gudovcu predstavila Operativni plan.

Nakon predstavljanja Operativnog plana predstavnici Ministarstva, Grada, Županije i Poslovnog parka obišli su Poslovnu zonu Jug u Bjelovaru. Izgradnju Poslovne zone Jug financiraju Grad Bjelovar i Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva i u završnoj je fazi. Izgrađena je kanalizacija i za to je dobivena uporabna dozvola. Završena je i prva etapa prometnice kroz zonu, čime je do sada izvedeno 60% od ukupnih planiranih radova u zoni.

Poduzetnici koji se nalaze u Poslovnoj zoni Jug dijelom već imaju, a uskoro će u cijelosti imati kompletno izgrađenu komunalnu infrastrukturu, asfaltirane prometnice sa uređenim okolišem i nogostupom, postavljenu modernu javnu rasvjetu s učinkovitom uštedom energije, obzirom da Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost također potpomaže uređenje zone sufinanciranjem postavljanja štedne javne rasvjete.

“U zoni Jug zaposleno je više od 400 ljudi i to je najuspješnija poslovna zona u gradu Bjelovaru. Stvaranjem boljih uvjeta poslovanja poduzetnicima omogućavamo brži razvoj i kvalitetnije poslovanje što sigurno pridonosi njihovom cjelokupnom razvoju čime se stvaraju mogućnosti i za  otvaranje novih radnih mjesta” – rekao je, uz ostalo, gradonačelnik Antun Korušec te nabrojao neke od tvrtki koje posluju u zoni:

  • tvrtka Hittner (sa proizvodnjom šumskih traktora) koja zapošljava 68 ljudi,
  • tvrtka Mahagoni (proizvodnja i trgovina namještaja) koja zapošljava 23 ljudi,
  • tvrtka Metalind (sa proizvodnjom protupožarnih vrata) sa 132 zaposlena koja je ujedno i izvozno orijentirana tvrtka,
  • trgovački centri (Plodine, KTC, Getro, Lidl ) koji zapošljavaju oko 130 ljudi.

U zoni se nalazi i poduzeće koje se bavi plasmanom  strojnih elemenata za prijenos snage – ležajeva, brtvi, alata, masti i mjernih instrumenata – tvrtka SET d.o.o. koja zapošljava dvadesetak ljudi. Državna tajnica Tihana Kraljić upoznala se s poslovanjem tvrtke SET d.o.o. i pozvala sve poduzetnike da iskoriste mogućnost povlačenja sredstava iz predstavljenih programa za 2011.godinu.   Istom prigodom gradonačelnik Antun Korušec čestitao je tvrtki SET d.o.o. i njezinoj vlasnici gospođi Ankici Švec dvadeset godina uspješnog poslovanja, koji će proslaviti 27. ovog mjeseca.

Ljiljana Balažin
FOTO: Jasminka Kišantal Zubić

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content