Prijam natjecatelja Državnog vatrogasnog natjecanja

Gradonačelnik Antun Korušec i njegove zamjenice Lidija Novosel i Jasna Višnjević u srijedu su, 26. listopada 2016., u velikoj vijećnici Grada Bjelovara susreli se s mladim vatrogascima - natjecateljima Državnog vatrogasnog natjecanja koje se u rujnu održalo u Puli FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr

Gradonačelnik Antun Korušec i njegove zamjenice Lidija Novosel i Jasna Višnjević u srijedu su, 26. listopada 2016., u velikoj vijećnici Grada Bjelovara susreli se s mladim vatrogascima-natjecateljima Državnog vatrogasnog natjecanja koje se u rujnu održalo u Puli.

Na tom natjecanju, koje se organizira svake druge godine za vatrogasnu mladež te svake četvrte za vatrogasce, sudjelovali su predstavnici Vatrogasne zajednice Grada Bjelovara. Svoje sposobnosti pokazale su tri vatrogasne natjecateljske desetine ostvarivši zapažene rezultate u tri kategorije. U kategoriji muške mladeži nastupila je desetina DVD-a Nove Plavnice i Križevačka cesta, dok je u kategoriji ženske mladeži nastupila desetina DVD-a Prespa. U kategoriji muški A u vježbi s vatrogasnom motornom štrcaljkom nastupila je desetina DVD-a Nove Plavnice i Križevačka cesta.

U kategoriji muške mladeži nastupilo je 56 desetina. Natjecateljska desetina DVD-a Nove Plavnice i Križevačka cesta osvojila je 15. mjesto te time ostvarila najbolji plasman u kategoriji, gledajući uspjeh desetina s područja naše županije. U kategoriji ženske mladeži natjecateljska desetina DVD-a Prespa zauzela je 30. mjesto od ukupno 48 natjecateljskih desetina. Natjecateljska desetina vatrogasaca, kategorija muški A, DVD Nove Plavnice i Križevačka cesta, osvojila je 11. mjesto u konkurenciji od 58 natjecateljskih desetina te su u svojoj kategoriji ostvarili najbolji plasman u odnosu na ostale desetine s područja naše županije.

Darko Despot, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Bjelovara, tom je prilikom istaknuo kako put do plasmana na državno natjecanje nije bio lak te da su natjecateljske desetine nastupale na gradskom natjecanju s kojeg su se plasirale na županijsko. Dodao je kako su tri najuspješnije ekipe s područja naše županije u pojedinim kategorijama plasirale su se na državno natjecanje. U prošloj godini Vatrogasna zajednica Grada Bjelovara imala je 129 intervencija na svom području, a u 2016., do 24. listopada 2016., imala je 98 intervencija, napomenuo je Despot.

Gradonačelnik Korušec zahvalio je vatrogascima-natjecateljima i njihovim voditeljima na dolasku u Grad Bjelovar te im čestitao na plasmanu. Istaknuo je kako je njihov angažman u radu u vatrogastvu hvalevrijedan jer je riječ o humanom i odgovornom poslu za dobrobit građanstva. Napomenuo je kako Grad Bjelovar puno ulaže u vatrogastvo na području Grada.

Na godišnjoj razini Grad Bjelovar u sustav vatrogastva ulaže 8 milijuna i 700 tisuća kuna, od toga 850 tisuća kuna ide Vatrogasnoj zajednici Grada Bjelovara prema zakonskoj odredbi, oko 50 tisuća Gorskoj službi za zaštitu i spašavanje, a sve ostalo ide za rad, funkcioniranje i plaće djelatnika Javne vatrogasne postrojbe Grada Bjelovara. Novost je da će Grad Bjelovar u proračunu za 2017. osigurati 900 tisuća kuna za servisiranje auto-ljestvi koje na servis moraju u Njemačku, istaknuo je gradonačelnik.

Vatrogascima se obratila i zamjenica gradonačelnika Lidija Novosel koja je Vatrogasnoj zajednici zahvalila što svoje vrijeme provode u radu s djecom koja na taj način korisno provode svoje slobodno vrijeme.

Tekst: Kristina Turković
Fotografije: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content