Predstavljanje godišnjaka Dječjeg vrtića Ciciban

Predstavljanje godišnjaka Dječjeg vrtića Ciciban

U povodu izdavanja godišnjaka Dječjeg vrtića Ciciban 2010./2011. gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec sa suradnicima je u ponedjeljak, 20. lipnja 2011. godine u maloj gradskoj vijećnici primio predstavnike Dječjeg vrtića Ciciban, ravnateljicu Senku Mariju Ivanušec, pedagoginju Branku Biketa Caktaš te odgajateljice Katarinu Varga, Martinu Kovač i Svjetlanu Kuserbanj. Sa njima su došli su i profesor Miroslav Brletić koji je likovno oblikovao godišnjak te Ana, Ines, Ema i Toni, djeca iz vrtića.

Godišnjak obuhvaća prikaz odgojno-obrazovnog rada u Dječjem vrtiću Ciciban. U njemu se, uz ostalo, prate događanja u vrtiću koja su popraćena dječjim likovnim radovima, izjavama i fotografijama. Godišnjak je registriran u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici i dodijeljen mu je ISSN.

Dječji vrtić Ciciban osnovan je 1999. godine. Vrtić polazi 210 djece smještenih u 8 odgojnih skupina – u tri objekta (matični objekt u Podravskoj ulici, područni objekt u Bachovoj ulici i jaslice u Mihanovićevoj ulici).

Vrtić zapošljava ukupno 32 djelatnika od toga je 18 odgajateljica. DV Ciciban također zapošljava pedagoga i logopeda/defektologa te zdravstvenu voditeljicu.

Dječji vrtić Ciciban nudi niz posebnih programa koji su svi odobreni od Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i imaju pozitivno stručno mišljenje Agencije za odgoj i obrazovanje: program predškole (program javnih potreba Republike Hrvatske), program ranog učenja engleskog jezika, program Lego igraonice, program igraonice za djecu i roditelje, program glazbene igraonice, program za  poticanje rane darovitosti.

Ciciban je izdao, uz godišnjake, i kalendar u kojemu su prezentirani dječji likovni radovi. Također, u povodu 250. godišnjice Bjelovara Ciciban je izdao slikovnicu „Gledam svoj grad Bjelovar“.

Ljiljana Balažin
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content