Objavljen natječaj za izgradnju učeničkog doma u Bjelovaru

Posjet državnog tajnika Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Želimira Janjića Gradu Bjelovaru

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa objavilo je natječaj javne nabave za izgradnju građevine učeničkog doma u Bjelovaru. Natječaj je objavljen 13. lipnja 2011. godine, a rok za dostavu ponuda je srijeda, 27. srpnja 2011. godine u 10 sati.

Tim povodom su u utorak, 14. lipnja 2011. godine Grad Bjelovar posjetili  saborska zastupnica Đurđa Adlešič i državni tajnik Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Želimir Janjić, te dali izjave novinarima o aktivnostima vezanim uz izgradnju učeničkog doma u Bjelovaru.

O kapitalnom projektu izgradnje učeničkog doma u Bjelovaru uvodno je govorio gradonačelnik Grad Bjelovara Antun Korušec. Prerastanjem Bjelovara u veleučilišni grad prije više se godina ukazala potreba za gradnjom smještajnih kapaciteta za učenike i studente iz drugih krajeva Hrvatske koji se školuju u Bjelovaru. Prepoznavši tu potrebu Grad Bjelovar je do sada izdvojio oko 7,5 milijuna kuna i to 2,9 milijuna iz gradskog proračuna, a ostatak je vrijednost zemljišta. U Sporazumu o sufinanciranju izgradnje doma, potpisanom u veljači ove godine, Grad Bjelovar će sudjelovati s još 10%, Bjelovarsko-bilogorska županija s 15% te mjerodavno ministarstvo s 75% od ukupne investicije za izgradnju (bez opreme) procijenjene na 30,6 milijuna kuna.

Držani tajnik Želimir Janjić naglasio je da bi radovi, ako sve protekne u redu pri odabiru izvođača radova, mogli početi ove godine, možda već u jesen.

Saborska zastupnica Đurđa Adlešič naglasila je da je ove godine za izgradnju učeničkih domova u planu jedino dom u Bjelovaru. Pozvala je lokane poduzetnike da dobro prouče natječaj i da iskoriste šansu koja im se pruža pri izvođenju radova učeničkog doma. Najpovoljniji ponuđač na natječaju gradit će moderan učenički dom čijom će izgradnjom doći i do novog zapošljavanja te će Bjelovar postati još poželjniji grad za življenje.

Ljiljana Balažin
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content