Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Odabrani najbolji radovi na izložbi „Bjelovar – jučer, danas, sutra“

Nagrađeni najbolji radovi pristigli na likovni natječaj Dječjeg foruma „Bijeli vitezovi“ pod nazivom „Bjelovar – jučer, danas, sutra", 16. rujna 2016., Kulturni i multimedijski centar Bjelovar FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr

Bjelovar u očima najmlađih zasigurno je nešto drugačiji nego u očima odraslih. Dokazali su to i mališani predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta koji su se prijavili na likovni natječaj Dječjeg foruma „Bijeli vitezovi“ pod nazivom „Bjelovar – jučer, danas, sutra”. Uz podršku Društva Naša djeca, Dječji forum je po završetku natječaja odabrao one najbolje, koji su izloženi u Kulturnom i multimedijskom centru Bjelovar, a kojima su dodijeljene i prigodne nagrade.

Na izložbi se djeci – umjetnicima, njihovim roditeljima, bakama i djedovima, obratio voditelj Dječjeg foruma „Bijeli vitezovi“ Karlo Oremović, a pozdravili su ih i čelnici Grada Bjelovara, Gradonačelnik Antun Korušec i njegova zamjenica Lidija Novosel.

Cilj natječaja i na kraju izložbe koja je održana u povodu 260. rođendana Bjelovara te Dana Grada Bjelovara, bio je upoznati najmlađe s njihovim gradom, naučiti ih nešto novo te potaknuti ih na maštovitost i viziju Bjelovara u budućnosti. Od ukupno stotinjak pristiglih radova na natječaj, prosudbeno povjerenstvo odabralo je njih pedeset.

Najbolji radovi izloženi su u samom središtu grada, uz gradsku šetnicu – korzo, a svi ostali na bjelovarskom Dječjem odjelu Narodne knjižnice „Petar Preradović“.

Tekst: Kristina Turković

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content