Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Počinje 15. Međunarodni tjedan udaraljkaša

15. Međunarodni tjedan udaraljkaša IPEW 2018
15. Međunarodni tjedan udaraljkaša IPEW 2018

Petnaestu godinu za redom Grad Bjelovar u siječnju postaje središte Hrvatske i svjetske udaraljkaške scene. Međunarodni udaraljkaški tjedan (IPEW) ove godine održat će se od 17. do 20. siječnja 2018. godine.

Grad Bjelovar tradicionalno je pokrovitelj ove glazbene manifestacije koju organizira Glazbena Škola Vatroslava Lisinskog Bjelovar. Ove godine Grad je za udaraljkaše izdvojio 70.000 kuna.

Bjelovarčani će moći uživati u nastupima glazbenika iz Italije, Njemačke, Poljske, Španjolske, Kine, Costa Rice, Salvadora te Hrvatske. Svi koncerti na rasporedu su u 19.30 sati u Domu kulture Bjelovar, dok će se koncert uoči IPEW18 održati 17. siječnja 2018. u dvorani Muzičke akademije Blagoja Bersa u Zagrebu, kada se diljem svijeta slavi 1.000.055-ti rođendan umjetnosti.

Međunarodni udaraljkaški tjedan značajno pridonosi promociji i prepoznatljivosti Bjelovara, ali isto tako i Glazbene škole Vatroslava Lisinskog Bjelovar, kako profesora tako i učenika.

Idejni začetnik i umjetnički ravnatelj Međunarodnog udaraljkaškog tjedna u Bjelovaru je prof. Igor Lešnik, utemeljitelj studija udaraljki na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Prof. Lešnik odgojio je brojne naraštaje udaraljkaša u Hrvatskoj, a predavao je i u bjelovarskoj Glazbenoj školi. Redoviti je gost uglednih sveučilišta te je član domaćih i svjetskih udaraljkaških udruženja, čije stručne radove objavljuju sva udaraljkaška glasila.

Profesor Igor Lešnik je Grad Bjelovar i Hrvatsku uvrstio u kalendar svjetskih udaraljkaških događanja, a raspored događanja 15. Međunarodnog tjedna udaraljkaša možete pogledati ovdje: http://lisinski-bj.hr/

Programska knjižica:

Back to top