Najavljen 9. Božićni Gala Koncert

Najavljen 9. Božićni Gala Koncert

Gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec, voditelj Turističko informativnog centra Mladen Medak Gaga te predsjednik Jazz Cluba Bjelovar Tihomir Vondra održali su u četvrtak, 24. studenoga 2011. godine konferenciju za novinare i najavili tradicionalni Božićni Gala Koncert u Bjelovaru.

Konferenciji za novinare nazočio je i Mario Milašinović, predsjednik Udruge oboljelih od cistične fibroze Grada Bjelovara – DAH. Udruga će od Grada Bjelovara ovim humanitarnim koncertom dobiti trideset tisuća kuna za kupnju aparata, prsluka za djecu koja boluju od cistične fibroze. Jedan takav prsluk košta 130 tisuća kuna, a u Bjelovarsko-bilogorskoj županije ima šestero djece koja boluju od ove teške i opake bolesti.

Božićni Gala Koncert u organizaciji Jazz Cluba Bjelovar i Turističke zajednice Bilogora – Bjelovar, pod pokroviteljstvom Grada Bjelovara, održava se već tradicionalno uoči Božića. Ove se godine Božićni Gala Koncert organizira i pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske u četvrtak, 22. prosinca 2011. godine u 20,00 sati u Školsko-športskoj dvorani, Poljana dr. Franje Tuđmana 4, Bjelovar.

Na humanitarnom Božićnom Gala Koncertu ove godine nastupaju odlični domaći izvođači: Tajči, Ivana Kindl, Ivana i Marija Husar, Hana Hegedušić, Željko Bebek, Ervin Baučić i Goran Navojec, uz pratnju Božićnog Gala Orkestra i velikog mješovitog zbora Glazbene škole Vatroslava Lisinskog Bjelovar pod ravnanjem maestra Alana Bjelinskog.

Ova je priredba u Bjelovaru, po mišljenju mnogih, ponajbolje glazbeno ostvarenje ove vrste u Hrvatskoj, što je prepoznala i Hrvatska radio televizija koja će i ove godine snimati koncert. HRT – plus izravno će prenositi koncert, a snimka pak Božićnoga Gala Koncerta biti će na Božić prikazana u programu Hrvatske televizije, u poslijepodnevnim satima.

Ljiljana Balažin
FOTO: Branka Sobodić

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content