Zadnja faza radova na kolektoru K1 je pri završetku

Obilazak kolektora K1

Na prepumpnoj stanici kraj južne obilaznice u utorak je, 29. studenoga 2011. godine održana konferencija za novinare, te javnost informirana o skorom završetku zadnje faze radova na kolektoru K1.

Na konferenciji su sudjelovali gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec, predsjednik Gradskog vijeća Željko Maletić, zamjenica gradonačelnika Đurđica Ištef Benšić, predsjednik Uprave Komunalca Ivan Ivančić sa članovima Uprave Josipom Hegedom, i Zoranom Bišćanom, voditelj Vodno gospodarske ispostave Česma – Glogovnica Hrvatskih voda Slavko Husnjak te  Željko Patekar, direktor Hidroregulacije Bjelovar, izvođača radova.

Gradonačelnik Antun Korušec je naglasio da su Hrvatske vode, Grad Bjelovar i Komunalac od 2009. godine za izgradnju kanalizacije, postavljanje raznih cjevovoda ukupne duljine 5915 metara, sa 94 revizijska okna i 47 okana za kućne priključke kroz Daruvarsku i Slavonsku cestu uključujući i ovu fazu uložili oko osam milijuna kuna. Sada je u gradnji završna faza kolektora K-1 sa spojem na kolektor B, duljine 1230 metara te opremanje precrpnih stanica na cjelokupnoj dionici i prijelaz preko Bjelovacke. Vrijednost ovih završnih radova je 3 milijuna kuna, što financiraju Hrvatske vode.

Gradonačelnik Antun Korušec pozvao je stanovnike Bjelovara, gospodarstvenike te institucije da se priključe na kanalizaciju. Predlaže im da zahtjev za priključak predaju iza 1. siječnja 2012. godine. Naime, krajem godine Gradsko vijeće treba donijeti novu odluku o cijeni priključaka, jer izgradnjom 47 sekundarnih kućnih priključaka na teret Grada Bjelovara i Komunalca, cijena priključka na kanalizaciju za krajnjeg korisnika od slijedeće godine biti će 1.500,00 kuna, umjesto dosadašnjih tri tisuće kuna, te za vodovod, umjesto dvije tisuće, cijena će pasti na 1.500,00 kuna.

Na kraju je gradonačelnik naglasio da je projekt izgradnje K1 s prelaskom kanalizacijske mreže preko rijeke Bjelovarcke povijesni iskorak za bolji standard Bjelovarčana, neophodnost za gospodarstvenika i ulagača te da će završetkom ove faze u naredne tri godine biti riješeni ekološki problemi južnog dijela Bjelovara, počevši s odvodnjom u Radničkom naselju te Mlinovcu, Vidikovcu, Novoseljanima i Ždralovima.

Predstavnik Hrvatskih voda Slavko Husnjak naglasio je da su Hrvatske vode pratile sve programe Grada Bjelovara i Komunalca te su napravile cjelokupnu dokumentaciju za gospodarsko održavanje. Hrvatske vode iduće godine će izgraditi dva retenciona prostora na potoku Vojnović za prihvat velikih voda kako se ne bi opterećivala kanalizacija. Za 2012. i 2013. godinu Hrvatske vode planiraju uređenje potoka Radničkog naselja. To je preduvjet za izgradnju kanalizacije u Radničkom naselju, a koju će graditi Grad Bjelovar i Komunalac.
 
Direktor Hidroregulacije  Željko Patekar potvrdio je da su radovi pri završetku te da se treba dobiti uporabna dozvola.

Ivan Ivančić, predsjednik Uprave Komunalca pozvao je sve zainteresirane da se informiraju u Komunalcu o priključcima. Kod podnošenja zahtjeva potrebno je, uz ostalo, dostaviti i kopiju katastarskog plana te potvrdu o građenju, građevinsku dozvoli ili uvjerenje, te gruntovni izvadak. Sve informacije o tome mogu se dobiti u Komunalcu d.o.o., Ulica Ferde Livadića 14 a, Bjelovar, broj telefona 043/622-100.

Posebni tehnički uvjeti priključenja na komunalnu infrastrukturu i zahtjev za priključenje

Ljiljana Balažin
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content