Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

U Bjelovaru održan 6. nogometni kamp nacionalnih manjina Republike Hrvatske

U Bjelovaru održan 6. nogometni kamp nacionalnih manjina Republike Hrvatske, 10. listopada 2016. FOTO: Kristina Turković www.bjelovar.hr

Svjetska organizacija Roma na čelu s predsjednikom Totijem Dedićem te Nogometna akademija nacionalnih manjima na čelu s Elmirom Mehmedovićem, uz partnera i pokrovitelja – Hrvatski nogometni savez, u Bjelovaru su na Gradskom stadionu u ponedjeljak, 10. listopada 2016., održali 6.nogometni kamp nacionalnih manjina Republike Hrvatske.

Bilo je to i posljednje događanje u gradu u sklopu Dječjega tjedna, a sudjelovalo je 50-ak djece osnovnih škola iz Bjelovara i okolice. Uz pripadnike nacionalnih manjina, priključila su se i djeca – pripadnici većinskog, hrvatskog naroda kako bi zajedno odaslali poruku protiv nasilja, rasizma, nacionalizma i netolerancije.

Poruku su podržali i Bjelovarski gradonačelnik Antun Korušec i njegove zamjenice Lidija Novosel i Jasna Višnjević te pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Milan Mateković.

Gradonačelnik Korušec tom se prilikom obratio djeci, njihovim trenerima i organizatorima te im poručio kako je Grad Bjelovar uz njih te da nacionalne manjine čine pravo bogatstvo većinskoga naroda. Istaknuo je da samo tolerancijom i suživotom možemo biti svi sretni i zadovoljni. Podsjetio je kako od 22 nacionalne manjine u našoj županiji, u Gradu Bjelovaru živi čak 21. Napomenuo je i da Grad Bjelovar puno izdvaja za nacionalne manjine, a koliko smo tolerantna sredina govori i činjenica da se u našem gradu svake godine održava Večer nacionalnih manjina koja će ove godine doživjeti 10. obljetnicu.

Nakon prigodnih riječi, gradonačelnik je 6. nogometni kamp nacionalnih manjina Republike Hrvatske proglasio otvorenim. Uslijedilo je zajedničko fotografiranje, nakon čega je s djecom radilo šest trenera, sve pod sloganom „Loptom protiv nasilja, diskriminacije i rasizma“.

Tekst i fotografije: Kristina Turković

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content