Advent ili došašće – vrijeme pripreme za Božić, za najsvečaniji blagdan u kršćana. Paljenje svijeća, ukrašavanje domova, izrada ukrasa i slastica, samo su dio te pripreme koja u mnogima budi lijepa sjećanja, osjećaj zajedništva, obiteljsku sreću, ljubav prema bližnjima. Sve to u Bjelovaru nastojimo još više približiti građanima manifestacijom Advent u Bjelovaru.

 

Advent u Bjelovaru nastavak je prijašnje manifestacije pod nazivom Advent u biskupskom gradu Bjelovaru, koja je počela 2016. godine, a njezina organizacija povjerena je i Turističkoj zajednici Bilogora – Bjelovar uz pokroviteljstvo Grada Bjelovara. U vrijeme adventa središte Bjelovara, s glazbenim paviljonom kao mjestom glavnih događanja, pretvoreno je u pravu kulturno-zabavnu scenu uz nezaobilaznu tradicionalnu gastronomsku ponudu. Manifestacija je koncipirana za sve naraštaje, s posebnim osvrtom na dječji program koji je, uz zabavni, i obrazovnog karaktera.

 

Klizalište, koncerti bjelovarskih, ali i bendova renomiranih, akademski obrazovanih glazbenika iz drugih gradova, nastupi različitih kulturno-umjetničkih društava, umirovljenika, zborova, škola i vrtića, organizirane božićne radionice na kojima se izrađuju božićni tradicionalni ukrasi, čitaju priče i uči o tradiciji našega kraja, božićni napjevi, predstave, druženje s Djedom Mrazom, Dječja Nova godina, kićenje božićnog drvca, ples te brojni proizvodi naših poduzetnika i gastronomske delicije, ono je što nudimo u blagdansko vrijeme začinjeno s puno smijeha i ugodnog druženja tijekom prosinca u samom središtu grada.

 

Važan segment Adventa u Bjelovaru je senzibilizirati građane vezano uz blagdane i običaje u kojima je obitelj najvažnija karika, a program je napravljen upravo s tom mišlju. Radi toga, istovremeno je na manifestaciji organiziran program i za odrasle i za djecu kako bi stvorili mjesto za pravo obiteljsko okupljanje i stvaranje lijepih zajedničkih trenutaka.

 

Back to top
Skip to content