Bjelovarski odjeci kazališta, poznatiji kao BOK fest, kazališni je festival, koji je poznat u cijeloj Hrvatskoj i jedan je od glavnih prepoznatljivosti Bjelovara. Umjetnički direktor festivala je Bjelovarčanin i afirmirani glumac Goran Navojec. Festival je počeo 2003. godine i ubrzo osvojio srca građana te se našao na karti gradskih manifestacija.

Svake godine na repertoaru su najpopularnije predstave u Hrvatskoj, a česta su i gostovanja stranih kazališta. Kako se s godinama festival sve više razvijao, uz kazališne predstave svoje mjesto našla su mnoga popratna događanja, poput Rukometnog BOK turnira, Retro partyja, Glumačke moto alke i Izložbe glumaca, za koju glumci vole reći da je jedinstvena u svijetu. Grad Bjelovar je glavni pokrovitelj, a organizatori su Grad Bjelovar, Pučko otvoreno učilište i udruga Bjelovart. BOK fest tradicionalno se odvija tijekom druge polovice travnja i početkom svibnja.

Iako su se u početku u sklopu festivala s predstavama za odrasle u isto vrijeme organizirale i predstave za djecu, one su odlukom organizatora 2011. godine počele se prikazivati u zasebnom terminu, tijekom veljače, i to pod nazivom Mali Bok fest. Nije riječ o novom festival, već samo o dva dijela istoga festivala kako bi se dao veći značaj najmlađoj publici.

Back to top
Skip to content