Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Održana skupština Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja

Na redovnoj skupštini Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja Bjelovarsko-bilogorske županije okupilo se oko njezinih 40 članova, ali i gosti – predstavnici Grada Bjelovara, Bjelovarsko-bilogorske županije, vojske i policije.
Uime Grada prisustvovala je zamjenica gradonačelnika Lidija Novosel koja se tom prilikom obratila prisutnima te im je dala potporu u daljnjem radu.
 
–       Grad Bjelovar radi na čuvanju spomena na hrvatske branitelje. To nam je obveza, posebice stoga što je Bjelovar dao veliku žrtvu u Domovinskom ratu. U našem je gradu poginulo 148 branitelja za današnju slobodu i na tome im uvijek trebamo biti zahvalni. Činimo to različitim projektima, obilježavanjima različitih događanja. Uz to, Grad Bjelovar organizira znanstvene skupove, organiziramo satove povijesti o Domovinskom ratu za učenike osnovnih škola. Također, obilježavamo datume pogibije vaše djece, u 2016. i 2017. izdvojili smo novac za uređenje kapelice u Kusonjama, izradili smo projektnu dokumentaciju za uređenje Spomen-područja Barutana, a upravo ovih dana prijavljujemo taj projekt na Ministarstvo branitelja. Naša je obveza i dužnost čuvati uspomenu na hrvatske branitelje, vašu djecu. Oni i vi, koji ste podnijeli najveću žrtvu, ste to zaslužili, istaknula je zamjenica Novosel na skupštini Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja.
 
Na sastanku su usvojena različita izvješća Udruge te određene smjernice u daljnjem radu. Uoči skupštine, prisutnima je zapjevala policijska klapa „Sveti Matej“.
 
Tekst i fotografije: Kristina Turković
Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content