Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Otvoren prvi trgovački centar u Bjelovaru

Otvorenje trgovačkog centra Stop & Shop, 14. travnja 2016. FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr

Nakon dugog iščekivanja, Bjelovar je dobio prvi trgovački centar pod nazivom Stop & Shop. U četvrtak, 14. travnja 2016., svoja vrata građanima otvorilo je pet trgovina svjetski poznatih robnih marki. Mnoštvo kupaca već prije službenog otvorenja čekalo je da vide što trgovine imaju u svojoj ponudi. U dobru opskrbljenost i organizaciju uvjerili su se i čelnici Grada Bjelovara- gradonačelnik Antun Korušec, i zamjenice gradonačelnika Jasna Višnjević i Lidija Novosel.

Ovo je prvi pravi trgovački centar u gradu i mislim da je primjerene veličine, a ponuda je dovoljna za sve građane Bjelovara, županije, ali i šire, rekao je gradonačelnik na svečanom otvorenju. Dodao je kako postoje i ideje novih lokacija za takvu namjenu, ali i proširenja postojećih trgovina, no prvo se, kaže, mora vidjeti funkcioniranje novopečenoga centra. Suradnja privatnog investitora i Grada Bjelovara je bila izvrsna, smatra, te je zahvalio tvrtci Printax i njezinom direktoru, Filipu Vrlji, na odlično odrađenom poslu izgradnje trgovačkoga centra. Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo i činjenicom da je njegovo otvorenje osiguralo zapošljavanje 50 do 60 ljudi.

Podsjetio je da je cijeli projekt dosta brzo ostvaren te da je u početku bilo drugih ideja gdje je, primjerice, Agrokor imao plan graditi na državnoj zemlji, no birokratska sporost države dovela je do toga da je investitor za sada odustao. Grad Bjelovar će i dalje u Poslovnoj zoni Jug, kaže, nastaviti s poboljšavanjem infrastrukture, a među planovima je i izgradnja kružnoga toka u blizini novoga trgovačkoga centra kako bi se rasteretile prometne gužve i spriječila se potencijalna opasnost za vozače.

Filip Vrlja, direktor tvrke Printax, simboličnim presijecanjem vrpce službeno je označio i početak rada bjelovarskoga trgovačkog centra Stop & shop.

TEKST: Kristina Turković
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content