Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Predstavnici Grada Bjelovara obišli Gradski bazen

U povodu otvorenja ovogodišnje kupališne sezone, u ponedjeljak 6. lipnja 2016., bjelovarski je gradonačelnik, Antun Korušec sa svojim zamjenicama Lidijom Novosel i Jasnom Višnjević te s pročelnicom Upravnog odjela za gospodarstvo, Sonjom Novak i pročelnikom Upravnog odjela za društvene djelatnosti, Milanom Matekovićem, obišao gradske bazene.

O bazenima će se sljedećih pet godina brinuti Bjelovarski plivački klub, kojemu su ove godine bazeni dodijeljeni na upravljanje i korištenje. Marko Mihalinec, predsjednik kluba, zahvalio se Gradu Bjelovaru na iskazanom povjerenju i financijskoj pomoći.

Grad Bjelovar je u okviru investicija i investicijskog održavanja, u gradske bazene ove godine uložio 180 tisuća kuna. U svom proračunu osigurao je i 315 tisuća kuna za režijske troškove i subvenciju ulaznica, rekao je tom prilikom gradonačelnik Korušec. Ulaznice su 10 kuna za djecu i 15 za odrasle. Za najmlađe, do pet godina, ulaz je besplatan.

Puno se uložilo i novca i truda, dodaje gradonačelnik, ne samo u izgled cjelokupnog prostora već i u funkcionalnost. Promijenjen je dio unutarnje vodovodne mreže oko tuševa, izvršeno je ispitivanje električnih, kanalizacijskih, vodovodnih i gromobranskih instalacija, promijenjene su oštećene pločice u olimpijskom bazenu, saniran je dio betonske površine novim pločama te kanali za odvodnju, zamijenjeni su oštećeni dijelovi filterskog postrojenja, napravljen je servis bazenske tehnike i postrojenja, sanirane su sifonske rešetke, izvršeno je čišćenje i sanitacija kompletnog bazenskog prostora, očišćen je i saniran krov na ugostiteljskom objektu te je izmijenjen i jedan oluk, promijenjene su sve brave i cilindri na objektu, objasnio je.

Smatra kako je Gradski bazen poželjno mjesto za opuštanje Bjelovarčana preko ljeta čemu, uz samo kupanje, pridonosi i prekrasan okoliš i mnogi sadržaji koje su osmislili u Bjelovarskom plivačkom klubu.

Bjelovarski plivački klub, kaže njegov predsjednik Marko Mihalinec, godinama radi s djecom i mladima na Gradskom bazenu i dobro su upoznati s njegovim funkcioniranjem. Vesele se ovoj sezoni za koju smatraju da će biti uspješna jer su, među ostalim, osposobili i uredili sportske terene. Jedan od njih je i onaj odbojkaški, točnije jedini takav pješčani teren u gradu, pohvalio se Mihalinec te je najavio i organizirane turnire.

Ove je godine Bjelovarski plivački klub tri svoja člana poslao na obuku i tako osigurao i spasioce na bazenu, koji će intervenirati u za to potrebnim situacijama te davati savjete kupačima. Radno vrijeme bazena je od 10 do 19 sati. Novost je rekreacijsko plivanje na koje će pojedinci moći doći izvan radnoga vremena, od 7 do 10 sati te od 19 do 21 sat. Kao i prijašnjih godina, organizirat će se i noćno kupanje i to srijedom i petkom uz prigodan program.

Tekst: Kristina Turković

Foto: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content