Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Visoka tehnička škola u Bjelovaru održala konferenciju Obrazovanje – inovativnost – poduzetništvo

Studentski zbor Visoke tehničke škole u Bjelovaru, uz podršku škole, Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske i Grada Bjelovara, u petak 3. lipnja 2016., organizirao je konferenciju Obrazovanje – inovativnost – poduzetništvo. Na konferenciji su, uz studente, sudjelovala i djeca predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta te nastavnici i sveučilišni profesori koji su doznali više o radu bjelovarske Visoke tehničke škole i pobliže se, na zanimljiv način, upoznali sa znanošću na predavanjima i radionicama. Teme su bile: Autizam i dijagnostika autizma s robotskim evaluatorom, Robot prijatelj, Znanstvenik na jedan dan, Sam svoj šef: kako pokrenuti vlastiti posao?, (Ne)povezanost tržišta rada s obrazovanjem.

Cilj konferencije je bio popularizirati tehničke znanosti, promicati STEM područje (znanost, tehnologija, inženjerstvo i matematika) i napraviti poveznicu sa zapošljavanjem.

Prisutnima se, na otvaranju konferencije u velikoj vijećnici Grada Bjelovara, obratio i Milan Mateković, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Bjelovara. Izrazio je zadovoljstvo aktualnim temama na konferenciji i što su inicijatori svega mladi ljudi koji su odlučili progovoriti o važnim temama za njihovu budućnost. Istaknuo je veliku uspješnost Visoke tehničke škole u Bjelovaru, koja bilježi visoku stopu zapošljavanja studenata nakon završenoga studija.

Napomenuo je kako se Grad Bjelovar još 2007. godine, osnivanjem Visoke tehničke škole u Bjelovaru, opredijelio za STEM područje, odnosno za razvoj tehničke znanosti, kada taj pojam još nije bio toliko uvriježen, rekao je pročelnik. Dodao je kako Grad svojim stalnim ulaganjem u materijalne i prostorne uvijete, odnosno sufinanciranjem rada te ustanove nastoji modernizirati postojeće i razvijati nove tehničke smjerove, a time i razvijati visokoškolstvo u našem gradu.

Na podršci Gradu, u svemu što rade na Visokoj tehničkoj školi Bjelovar, zahvalila je prodekanica škole Tatjana Badrov dodavši kako je konferencija podsjetnik koliko je smisleno ono što svakodnevno rade te je dokaz da je svrha rada zaposlenika Visoke tehničke škole više od samoga predavanja. Istaknula je zadovoljstvo organizacijom, kao i i marljivim studentima kojih je na Visokoj tehničkoj školi 692-je.

 

Tekst i fotografije: Kristina Turković

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content