Priopćenje o sastanku gradskih čelnika s predstavnicima tvrtke Elektrometal d.d.

Gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak, predsjednik Gradskog vijeća Ante Topalović i zamjenik gradonačelnika za gospodarstvo Igor Brajdić održali sastanak s predstavnicima tvrtke Elektrometal d.d. Bjelovar, 26. lipnja 2017., mala vijećnica Grada Bjelovara FOTO: Kristina Turković Lovrić www.bjelovar.hr

REPUBLIKA HRVATSKA
BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA
GRAD BJELOVAR
GRADONAČELNIK

Bjelovar, 27. lipnja 2017.

SREDSTVIMA JAVNOG PRIOPĆAVANJA
-priopćenje-

U želji da pokušaju pomoći bjelovarskoj tvrtki Elektrometal, u kojoj su problemi s poslovanjem počeli još 2012. godine, predstavnici Grada Bjelovara – gradonačelnik Dario Hrebak, predsjednik Gradskog vijeća Ante Topalović i zamjenik gradonačelnika za gospodarstvo Igor Brajdić, održali su sastanak s predstavnicima te tvrtke u ponedjeljak, 26. lipnja 2017. u maloj vijećnici Grada Bjelovara. Sastanku su prisustvovali predsjednik Uprave Elektrometala Ivan Vukoja, član Nadzornog odbora Elektrometala Tomislav Šunjić, predstavnik radnika u Nadzornom odboru tvrtke Željko Srebrenović, glavni sindikalni povjerenik Miroslav Jurišić. Nazočni su bili i predsjednik Uprave Komunalca i Vodnih usluga Ivan Ivančić te članovi Uprave Zoran Bišćan i Josip Heged. Predstavnici Elektrometala upoznali su prisutne sa stanjem u tvrtci napomenuvši kako je sve neizvjesno te da je moguć i stečaj, ali i prodaja tvrtke kćeri Elektrometal – distribucija plina d.o.o.

„S obzirom da je Grad Bjelovar vlasnik više od 50% plinovoda izgrađenoga na području Grada Bjelovara, od vitalnog nam je interesa stabilan rad plinske mreže na tom području, što je i preduvjet sigurne i pouzdane opskrbe svih kupaca plina. Želim poslati jasnu poruku bjelovarskoj javnosti da je Grad Bjelovar, u dogovoru s tvrtkom Komunalac d.o.o., spreman braniti interese Grada Bjelovara te je zainteresiran za kupnju tvrtke Elektrometal – distribucija plina d.o.o. Također, želimo poslati i poruku eventualnim mešetarima koji se nadaju da će putem stečaja tvrtku kupiti u bescjenje. Grad Bjelovar će pratiti, nažalost tužnu sudbinu Elektrometala i na vrijeme reagirati vezano uz interes prema tvrtki Elektrometal – distribucija plina d.o.o.“, zaključio je na sastanku gradonačelnik Dario Hrebak.

Kristina Turković Lovrić,
viša stručna suradnica za odnose s javnošću

Back to top