Predstavljen projekt “Mreža informatičkih škola pri ustanovama za trajnu naobrazbu u ruralnim i semiurbanim sredinama”

Predstavljen projekt "Mreža informatičkih škola pri ustanovama za trajnu naobrazbu u ruralnim i semiurbanim sredinama"

U maloj vijećnici Grada Bjelovara u petak je, 11. veljače 2011. godine predstavljen projekt “Mreža informatičkih škola pri ustanovama za trajnu naobrazbu u ruralnim i semiurbanim sredinama”.

Nositelj projekta, Pučko otvoreno učilište Križevci, zajedno s partnerima, pučkim otvorenim učilištima Bjelovar, Daruvar i Požega prijavili su se na projekt iz pretpristupnog fonda Europske unije za razvoj ljudskih potencijala IPA IV gdje su im odobrena sredstva od 171.598,51 euro za projekt “Mreža informatičkih škola pri ustanovama za trajnu naobrazbu u ruralnim i semiurbanim sredinama”.

Gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec pozdravio je i čestitao pučkim otvorenim učilištima i njihovim timovima koji rade na projektu na dobro obavljenom poslu dodavši da je, posebno u današnjoj krizi, vrlo važno iskoristiti mogućnosti dobivanja sredstava iz pretpristupnih fondova.

Ovim projektom povećat će se uključenost teže zapošljivih odraslih osoba u programe dodatnog ICT obrazovanja u ruralnim i semiurbanim sredinama. Tim sredstvima opremit će se informatičke učionice dodatnom opremom, računalima, softverom i ostalim didaktičkim pomagalima, pogodnima za program osposobljavanja za ICT poslove. Pučka učilišta verificirat će programe osposobljavanja za računalnog servisera i digitalnog fotografa, stručnjaka za grafičku pripremu. Edukacija sa prvim grupama polaznika vršit će se u suradnji sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, udrugama itd.

Ukupna vrijednost projekta je 205.150,51 euro (iznos granta je 171.598,51 euro, a učešće nositelja i partnera je 33.552,00 eura).

Ljiljana Balažin
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content