Sara Rajčević postala svjetska prvakinja na Svjetskom prvenstvu gluhih u taekwondou

Doček Sare Rajčević nakon osvojene titule svjetske prvakinje na Svjetskom prvenstvu gluhih u taekwondou, 22. srpnja 2016., prostorije Taekwondo kluba Fox u Bjelovaru FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr

Na natjecanju u Samsunu u Turskoj, koje se održavalo se od 17.-21. srpnja 2016., na Svjetskom prvenstvu gluhih u taekwondou, Bjelovarčanka Sara Rajčević osvojila je dvije medalje – zlatnu i brončanu. Zlato je Sari pripalo u borbama u kategoriji do 67 kilograma, a broncu je dobila u formama.

U povodu tog velikog uspjeha, u prostorijama matičnog kluba – Taekwondo kluba Fox u Bjelovaru, u petak 22. srpnja 2016., priređen joj je doček i proslava u krugu obitelji, prijatelja, trenera i predstavnika Grada Bjelovara.

Sara je u Tursku otputovala sa svojim trenerima iz bjelovarskog Taekwondo kluba FOX, Feđom Medakom, trenerom za borbu, te sa Sanelom Tolić, izbornicom Hrvatske reprezentacije gluhih i trenericom tehničkog dijela reprezentacije.

Presretna sam. U Turskoj je bilo odlično, velika konkurencija, neke borbe nisu bile baš suđene kako treba, no ja sam znala svoje mogućnosti i nisu me mogli kazniti onoliko koliko sam ja mogla biti bolja od svojih protivnica, rekla je Sara Rajčević na proslavi svojih odličja, koja bi sljedeće godine trebala ići na Olimpijske igre gluhih, također u Turskoj.

Izniman trud i rad Sare Rajčević, koja je prošle godine na 1. Europskom prvenstvu gluhih u taekwondou u Yerevanu, u Armeniji, osvojila titulu europske prvakinje za seniorke do 67 kilograma, prepoznao je i Grad Bjelovar. Prošle godine Grad je Sari platio put u Armeniju, a pomogao je i za ovogodišnje natjecanje.

Sari je pred natjecanje u Turskoj odobrena jednokratna pomoć u iznosu od 3 tisuće kuna, kako bi lakše stigla na natjecanje i platila potrebne troškove, rekla je zamjenica gradonačelnika Jasna Višnjević koja je došla došla na Sarin doček i čestitala joj na velikom uspjehu, kao i na promicanju imena našega grada. Zaželjela joj je još puno takvih medalja u budućnosti.

Zamjenica je napomenula i kako je s bjelovarskom ekipom u Tursku putovala i taekwonodistica iz Imotskog, Matea Kolovrat. Smatra to i bjelovarskim uspjehom, istaknula je, jer je mlada Imoćanka vrijedno trenirala prije natjecanja u Bjelovaru s bjelovarskim trenerima i zasluženo osvojila, kao i Sara, zlatnu i brončanu medalju u istim kategorijama (s tim da se Matea borila u kategoriji do 57 kilograma).

Podsjetimo, uz Saru, Grad Bjelovar novčano je pomogao i dvojici nadarenih studenata-sportaša, Ivanu Zeliću i Brianu Češljaru. S 3 tisuće 920 kuna, osiguranih iz pričuve gradonačelnika, jer taj novac nije planiran u proračunu za 2016. godinu, omogućen im je odlazak na Europske sveučilišne igre u Rijeci i Zagrebu. Time su mladi taekwondoisti pokrili troškove noćenja i prijave za to sportsko natjecanje. Novac je uplaćen na račun bjelovarskog taekwondo kluba „Fox“ čiji su Ivan i Brian članovi, a koji se zauzeo za njih i uputio molbu gradonačelniku za njihovo financiranje. Izdvajanja za mlade sportaše, što Grad Bjelovar redovito čini, samo su dio potpore bjelovarskom sportu.

Grad Bjelovar izdvaja za sport više nego što su preporuke Hrvatskog olimpijskog odbora. Preporuka je pet posto izvornog proračuna, a Grad Bjelovar izdvaja oko osam posto. Na godišnjoj razini to iznosi više od šest milijuna kuna za sport.

TEKST: Kristina Turković
Fotografije: Dubravka Dragičević

Back to top