Sastanak članova radne skupine za pripremu izrade akcijskog plana “Strategije gospodarskog razvoja Grada Bjelovara 2011. – 2015. g.”

Adela Zobundžija i Tanja Badrov - Sastanak članova radne skupine za pripremu izrade akcijskog plana "Strategije gospodarskog razvoja Grada Bjelovara 2011.-2015. g." 30. studenoga 2011., velika vijećnica Grada Bjelovara FOTO: Dubravka Dragičević

U srijedu, 30. studenog 2011. godine u Velikoj vijećnici Grada Bjelovara u organizaciji Grada Bjelovara i Poslovnog parka Bjelovar d.o.o. zaduženog za koordinaciju, praćenje i ažuriranje razvojne strategije, održan je sastanak sa članovima radne skupine koji su sudjelovali u izradi dokumenta. Tema sastanka bila je izrada Akcijskog plana provedbe Strategije.

Prva faza Akcijskog plana ima za cilj osigurati transparentnost razvoja projekata kroz njihovu evaluaciju i rangiranje, a potom, nakon provedbe evaluacije i kategorizacije projekata, osigurati i transparentnost procesa alokacije sredstava za projekte.

Akcijskim planom definirat će se ciljevi, prioriteti, mjere i predviđene aktivnosti, razdoblje provedbe pojedinih aktivnosti, nositelji, izvori financiranja  ali i mjerljivi pokazatelji uspješnosti provedbe za razdoblje prihvaćene Strategije.

Uz 30- tak nazočnih članova radne skupine iz redova gospodarstvenika, ravnatelja, direktora javnih institucija i predstavnika lokalne vlasti, sastanku je prisustvovao gradonačelnik, g. Antun Korušec sa zamjenicima, g. Antom Topalovićem i Đurđicom Ištef Benšić, te predsjednik Gradskog vijeća Grada Bjelovara, g. Željko Maletić. Gradonačelnik je tom prilikom naglasio važnost donošenja dokumenta Strategije i Akcijskog plana kao pomoći u planiranju proračuna grada i nužnosti zajedničkog, transparentnog donošenja aktivnosti u slijedećem razdoblju, te pri tome spomenuo kapitalne investicije koje su već predviđene u proračunu grada za slijedeću godinu. Ante Topalović, zamjenik gradonačelnika, u svojstvu koordinatora projekta izrade dokumenta Strategije zahvalio je svima na sudjelovanju i angažmanu pri donošenju planova razvoja.

Direktorica lokalne razvojne agencije Poslovni park Bjelovar Adela Zobundžija je naglasila da je Strategija živi dokument podložan ažuriranju, izmjenama i dopunama, a Akcijski plan operativni model konkretizacije projekata usmjerenih lokalnom razvoju. Direktorica je pojasnila način rada i metodologiju izrade Akcijskog plana za buduće razdoblje, te sve pozvala da se aktivno uključe i daju svoj doprinos u razvoju lokalnog gospodarstva. Mr.sc. Tatjana Badrov podsjetila je sudionike na tijek i rezultate procesa izrade Strategije te naglasila izuzetnu važnost uključivanja Visoke tehničke škole u provedbene planove gospodarskog razvoja regije i pozvala gospodarstvenike na unapređenje suradnje s znanstveno-istraživačkim sektorom i korišetnjem resursa koje nudi Visoka tehnička škola u Bjelovaru.

Ovom prigodom svim članovima radne skupine, kao i svima nazočnima uručen je po primjerak dokumenta Strategije, čiji je sastavni dio i promotivni DVD film koji prikazuje tijek izrade dokumenta, te promovira grad Bjelovar i njegovo gospodarstvo. Strategija je tiskana u 200 primjeraka i dostupna u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici, te u gradskoj knjižnici (sa oznakama ISBN i CIP).

Adela Zobundžija
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content