Gradonačelnik potpisao ugovore o stručnom osposobljavanju

U sklopu Nacionalnog plana poticanja zapošljavanja u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje u provedbi je nova mjera pod nazivom „Stručno osposobljavanje za rad, bez zasnivanja radnog odnosa“.

Grad Bjelovar je iskazao interes za uzimanje polaznika stručnog osposobljavanja više i visoke stručne spreme pravnog i ekonomskog smjera.  Sukladno tomu gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec je u utorak, 9. studenoga 2010. godine u maloj vijećnici Grada Bjelovara potpisao Ugovore o stručnom osposobljavanju za rad s pet mladih osoba koje će se u Gradu Bjelovaru stručno osposobljavati u narednih dvanaest mjeseci.
To su:

  • Ana Marija Kosar, dipl. ekonomist – financije
  • Nikolina Matković, dipl. ekonomist – marketing menadžment
  • Danijela Podgorelec, viši upravni pravnik i stručni specijalist ekonomije, smjer poslovno upravljanje
  • Igor Brajdić, viši upravni pravnik i stručni specijalist ekonomije, smjer poslovno upravljanje
  • Josipa Ivandija, viši upravni pravnik

Potpisivanju Ugovora nazočile su i zamjenica gradonačelnika Grada Bjelovara Đurđica Ištef Benšić te Klara Čačija, stručna savjetnica u Odjelu posredovanja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Bjelovar.

Mjera Vlade Republike Hrvatske namijenjena je mladim osobama koje su najmanje šest mjeseci u evidenciji nezaposlenih sa završenim srednjoškolskim ili visokoškolskim obrazovanjem za koje je prema posebnim propisima potrebno položiti stručni ili majstorski ispit, odnosno obvezno imati odgovarajuće radno iskustvo. Ciljane skupine su nezaposlene osobe bez radnog iskustva i radnog staža sa završenim fakultetom, prvim stupnjem fakulteta ili višom školom do 29 godina starosti ili sa završenom srednjom školom do 25 godina starosti.

Svaki polaznik će od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje primati novčanu pomoć od 1.600 kuna mjesečno. U tih godinu dana stručnog osposobljavanja polaznicima će biti uplaćeni doprinosi za mirovinsko osiguranje (prvi i drugi stup), te će im radni staž biti upisan u radnu knjižicu.

Ljiljana Balažin
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content