Najavljena 16. Terezijana

Najavljena 16. Terezijana

U petak, 3. lipnja 2011. godine održana je konferencija za novinare o ovogodišnjoj Terezijani. Na konferenciji su sudjelovali gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec, zamjenik gradonačelnika Ante Topalović, direktor Turističke zajednice Grada Bjelovara i BBŽ Antun Turčić te Mladen Medak, voditelj Turističko-informativnog centra.

Ovogodišnja, šesnaesta po redu Terezijana počinje u petak, 10. lipnja i završava u nedjelju, 12. lipnja. Višednevna kulturna, zabavna i turistička priredba ove godine će koncepcijski biti slična prošlogodišnjoj, s nizom glazbenih, scenskih, likovnih i sportskih događanja koja će se održavati na više lokacija.

Kao uvertira Terezijani u četvrtak, 9. lipnja 2011. godine Društvo naša djeca organizira Cvjetni korzo. Povorka djece vrtiće i niže školske dobi kreće u 18,30 sati u šetnju gradskim ulicama iz dvorišta Gradske uprave Grada Bjelovara. Nakon šetnje sve skupine Cvjetnog korza predstavit će se scenskim prikazima na pozornici u dvorištu Gradske uprave Grada Bjelovara (od 20 do 21 sat).

Središnji događaj Terezijane je, svakako, scenski prikaz dolaska carice Marije Terezije i carske povorke pred palisade „Grada Bellowara“ u pratnji povijesne postrojbe Bjelovarski graničari – Husari 1756. U dvorištu Grada Bjelovara se nakon toga održavaju raznovrsni glazbeni programi. U petak će nastupati etno glazbeni sastavi, a subota i nedjelja je planirana za retro glazbu.

Strossmayerova ulica je te dane rezervirana za Artulicu, gdje će se svakodnevno od 18 sati održavati raznovrsni glazbeni i scenski nastupi.

Zabavne sadržaje na pozornici kod fontane na gradskom korzu te ugostiteljsku ponudu organizira koncesionar.

Biti će tu još puno toga za vidjeti i čuti! Dođite i uživajte!

Najava 16. Terezijane - Plakat i program

Ljiljana Balažin
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content