Udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata iz Solina u Bjelovaru

Udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata iz Solina u Bjelovaru

Udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata iz Solina je u srijedu, 1. lipnja 2011. godine posjetila Bjelovar, te na spomen područjima položila vijence braniteljima poginulima u Domovinskom ratu. Njihov je domaćin bila Udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Bjelovarsko-bilogorske županije, na čelu s predsjednikom Vinkom Pervanom.

Nakon polaganja vijenca kod spomenika u središnjem gradskom parku članove Udruge primili su gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec, zamjenici gradonačelnika Đurđica Ištef Benšić i Ante Topalović, te predsjednik Odbora za hrvatske branitelje Ivica Vranjić. Gradonačelnik Antun Korušec gostima je, uz izraze dobrodošlice, govorio o Bjelovaru, te im svima zaželio dobro zdravlje i ugodan boravak u Bjelovaru. Predsjednik Udruge roditelja iz Solina Dalibor Celebić bio je dirnut prijemom te rekao da članovi Udruge četrnaest godina posjećuju mjesta po Hrvatskoj s ciljem da se njihova djeca koja su poginula u Domovinskome ratu ne zaborave. Stoga, njihova Udruga u Solinu organizira predavanja o Domovinskom ratu za 8. razrede osnovnih škola jer, kako je rekao, u školskom programu se šturo uči o novijoj hrvatskoj povijesti.

Članovi Udruge položili su vijenac i na Spomen području Barutana. Tamo im je, uz ostalo, prikazan i film o oslobođenju Bjelovara 29. rujna 1991. godine. Nakon Bjelovara, članovi Udruge roditelja poginulih branitelja iz Solina posjetili su Koprivnicu i Viroviticu.

Ljiljana Balažin
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content