Uskoro počinju IT radionice – Tech 4 Kids

U prostoru Pučkog otvorenog učilišta Bjelovar i Veleučilišta u Bjelovaru, od 17. lipnja do 2. srpnja, održat će se besplatne IT radionice pod nazivom Tech4Kids.

Namijenjene su djeci od 5. do 8. razreda osnovnih škola koje zanima programiranje i robotika. Svaka radionica, uz stručno vodstvo, traje 20 školskih sati, odnosno 10 radnih dana po dva školska sata na dan. U sklopu projekta tijekom ljetnih praznika osigurano je održavanje 10 radionica, od koji je svaka predviđena za 15 djece, tako da je  za svako dijete osiguran samostalan rad na računalu.

Pilot projekt Tech4Kids rezultat je partnerske suradnje Grada Bjelovara, tvrtke Altus IT, Veleučilišta u Bjelovaru, Pučkog otvorenog učilišta Bjelovar i Rotary Cluba Bjelovar.

U okviru projekta Tech4Kids razvijen je kurikulum u čemu su svoj doprinos dale Davorka Medvedović iz Osnovne škole Rovišće te Tomislav Adamović s Veleučilišta u Bjelovaru.

Također, nabavljena je oprema potrebna na radionicama i to 30 kompleta komplementarne opreme za micro:bit te 64 igraće platforme.

Grad Bjelovar je za potrebe radionica osigurao 30 tisuća kuna. Cijeli projekt stoji oko 65 tisuća kuna, u što nisu uračunate IT učionice, osoblje u organizaciji, koordinaciji i prijavi, izrada internetskih stranica, materijali, i slično.

Prijaviti se može u Pučkom otvorenom učilištu Bjelovar elektroničkom poštom na kontakt@pou-bjelovar.hr ili info@pou-bjelovar.hr. Za sve informacije možete nazvati i na 043/241298 ili 095 909 9214. Broj mjesta je ograničen i upisuje se prema redoslijedu prijava.

Back to top