Završena obnova Cankareve ulice

Gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak, sa suradnicima i predstavnicima izvođača radova, tvrtke PZC d.o.o. Bjelovar, u četvrtak je, 13. srpnja 2017., obišao Ulicu Ivana Cankara. Povod je bio završetak radova na obnovi prometnice i pješačko-biciklističke staze koji su započeli u rujnu prošle godine. Dužina obnovljene prometnice je 1000 metara, a vrijednost radova je milijun i 500 tisuća kuna.
 
–       Građani trebaju znati da su prije svega rađeni i pripremni radovi, rađena je kanalizacija prije nekoliko godina, a izvan investicije asfaltirane su i tri prilazne ulice u što je uloženo oko 250 tisuća kuna bruto. Trebalo je vremena da građani dobiju jednu ovako modernu prometnicu, a to je samo početak ulaganja koji očekujemo i u ovoj, ali i 2018. godini. Želimo Bjelovar pretvoriti u jedno veliko gradilište i puno ćemo toga posvećivati komunalnoj infrastrukturi, cestovnoj infrastrukturi gdje već sad možemo najaviti velika ulaganja u tom segmentu, objasnio je tom prilikom novinarima gradonačelnik Hrebak.
 
Završetkom tih radova, Ulica Ivana Cankara ima svu potrebnu infrastrukturu te novi, suvremeni izgled. No, radovi u toj ulici, samo su dio velikog ulaganja Grada Bjelovara u prometnice. Neki radovi su pri završetku, a neki će tek početi, objasnio je pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i uređenje prostora Grada Bjelovara Ivica Markovinović.
 
–       Na primjer, nastavljaju se radovi u Radničkom naselju, Vidikovac je u gradnji što je isto jedan veliki projekt izgradnje infrastrukture u dužini od 3 kilometara, tako da će ukupna gradnja u Bjelovaru ove godine biti oko 7 do 8 milijuna kuna, uz redovno održavanje prometnica. Uz to, prijavljeno je nekoliko projekata na fondove Europske unije i sad su u evaluaciji, kaže pročelnik Markovinović.
 
 
Tekst i fotografije: Kristina Turković Lovrić
Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content