Završila vladavina maškara u Bjelovaru – ključ grada vraćen gradonačelniku

Već tradicionalno okupljanje malih maškara iz svih bjelovarskih vrtića i njihov susret s gradonačelnikom Antunom Korušecom, predsjednicom Gradskoga vijeća Vanjom Posavac te zamjenicama Lidijom Novosel i Jasnom Višnjević, ove je godine održano 27. veljače 2017. I ovaj je put druženje upriličeno u povodu Maloga fašnika kojega, uz Grad Bjelovar, organizira Društvo Naša djeca Bjelovar, Dječje gradsko vijeće i Dječji forum „Bijeli vitezovi“.

Mudre sove iz Dječjeg vrtića Bjelovar, zmajevi i vile iz Dječjeg vrtića Osmijeh, morske vile iz Pinokija, Malci iz Bubamare te ovčice i likovi iz Ratova zvijezda koji su predstavljali Dječji vrtić Ciciban, ispunili su malu vijećnicu Grada Bjelovara smijehom, a čelnike Grada počastili krafnama i pjesmom.

Nakon susreta, svi su se uputili u dvorište Gradske uprave gdje ih je dočekalo mnoštvo drugih maškara iz dječjih vrtića, ali i iz svih bjelovarskih osnovnih škola. Mašta i kreativnost učitelja, odgajatelja i djece pretočena u maske, potom je u povorci krenula ulicama Bjelovara.

Vrhunac događanja zbio se u središtu grada, pokraj paviljona u parku, gdje je za sve nedaće okrivljen i spaljen Fašnik. Zamjenica Lidija Novosel potpalila je vatru pod krivcem, a meštar Karlo Oremović, koji je desetak dana čuvao gradski ključ i vodio maškare, ključ je na kraju vratio gradonačelniku Korušecu. Gradonačelnik je tom prilikom zahvalio maškarama na odličnoj vladavini i poručio svima da budu djeca, odnosno da budu sretni i veseli.  

Tekst i fotografije: Kristina Turković

Back to top