Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Zelena čistka i ove godine uspješna

Jednodnevna volonterska akcija Zelena čistka održana je u subotu 22. travnja 2017. I ove godine započeli su je članovi Dječjeg gradskog vijeća Grada Bjelovara i Dječjeg foruma „Bijeli vitezovi“, kojima su se u čišćenju pridružili gradonačelnik Antun Korušec i njegova zamjenica Lidija Novosel te učenici i profesori 5. osnovne škole Bjelovar. Čistilo se uz cestu i šumu u Malom Korenovu.
Prijašnjih godina na tom je mjestu bila poveća količina nelegalno odloženog otpada, no s godinama se ona smanjila, čemu je zasigurno pridonijela i Zelena čistka, istaknula je tom prilikom zamjenica Lidija Novosel.
Na području grada općenito, porasla je svijest građana o prikupljanju otpada, njegovom sortiranju te pravilnom odlaganju. O tome govore i službene brojke prikupljenoga otpada u akciji, koje se ne povećavaju. Tako je u ovogodišnjoj Zelenoj čistki, prema podacima Komunalca, na području grada prikupljeno 50 m3 otpada. Jednaka količina prikupljena je i prošle godine.
U akciji je sudjelovala 31 ekipa koja je čistila na više od 20 mjesta. Riječ je o više od 400 volontera koji su dobrovoljno čistili svoj grad i pokazali da su jedinstveni u nastojanju da osvijeste građane o problemu zagađenja.
 
Tekst: Kristina Turković Lovrić
Fotografije: Dubravaka Dragičević
 
Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content