Završena rekonstrukcija Vidrićeve ulice u Bjelovaru

Izjave novinarima povodom završene rekonstrukcije Vidrićeve ulice u Bjelovaru, 22. listopada 2013., Ulica Vladimira Vidrića FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr

Gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec u utorak je, 22. listopada 2013. godine dao izjave novinarima o izgradnji i rekonstrukciji ulica u Bjelovaru.

Izjave su novinari dobili u novouređenoj Ulici Vladimira Vidrića, a konferenciji za novinare su nazočili i zamjenica gradonačelnika Lidija Novosel, pročelnik Ivica Markovinović, članovi Uprave Komunalca Bjelovar, Josip Heged i Zoran Bišćan te predstavnik Poduzeća za ceste Bjelovar Stipe Ljubičić.

Projekt rekonstrukcije Ulice Vladimira Vidrića, rekao je gradonačelnik Antun Korušec, obuhvaćao je rekonstrukciju kanalizacije i vodovodne mreže (izvođač radova Komunalac Bjelovar), rekonstrukciju kolnika, nogostupa i dijela parkirališta (izvođač PZC Bjelovar), izgradnju javne rasvjete (Elektrocentar Petek). Ukupna dužina ulice je 260 metara i Grad Bjelovar je u taj projekt uložio milijun kuna. Završetkom radova zaokruženo je uređenje dijela središta grada oko Vidrićeve ulice.

Gradonačelnik je sa zadovoljstvom podsjetio prisutne da je tijekom prošle godine izvršena rekonstrukcija Ulice Janka Draškovića (320 metara) i Ulice Junija Palmotića (120 metara). Radovi su obuhvaćali rekonstrukciju podzemne i nadzemne infrastrukture (kanalizacija, voda, javna rasvjeta, plin, niskonaponska mreža) te prometne infrastrukture (kolnik, nogostup, parkirališta). Grad Bjelovar uložio je milijun kuna za uređenje Ulice J. Draškovića i 450.000,00 kuna za Ulicu J. Palmotića. Tijekom 2010. godine izvršena je i rekonstrukcija Ulice Grgura Ninskog (305 metara) u koju je Grad Bjelovar uložio 600.000,00 kuna, a 2008. godine izvršena je rekonstrukcija Ulice Dimitrije Demetra (410 metara) u koju je Grad Bjelovar uložio preko milijun kuna.

U ovoj godini završeni su i radovi na izgradnji prometne i komunalne infrastrukture u Ulici dr. Josipa Jagodića i Prilazu dr. Josipa Jagodića (cesta, vodovod, kanalizacija, javna rasvjeta), vrijednost investicije 750.000,00 kuna. Također, završeni su radovi i na izgradnji dijela Ulice Marije Jurić Zagorke, od Ulice Kamila Kolbe do Ulice Andrije Hebranga (cesta, vodovod, kanalizacija, javna rasvjeta, parkiralište), vrijednost investicije 900.000,00 kn.

Radovi na komunalnoj infrastrukturi u Šufflayevoj ulici su završeni i nakon izbora izvođača radova ulicu treba asfaltirati. U tijeku su i radovi na izgradnji pješačko-biciklističke staze u Novoseljanskoj ulici dužine 1700 metara.
Vrijednost investicije je 1.400.000,00 kuna, a do kraja godine, ako vrijeme dopusti, planiraju se izvesti radovi u vrijednosti 770.000,00 kuna. Na kraju je gradonačelnik najavio uređenje prigradskih ulica u 2014. godini.

Ljiljana Balažin
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content