Proračun Grada Bjelovara za 2022. godinu – Vodič za građane

Poštovani građani,

Gradsko vijeće Grada Bjelovara donijelo je Proračun Grada Bjelovara za 2022. godinu na 6. sjednici, koja se održala 30. studenog 2021. godine. Proračun Grada Bjelovara za 2022. godinu iznosi 295.842.000,00 kuna, unutar kojeg su planirani vlastiti te ostali prihodi proračunskih korisnika u iznosu od 72.542.763,53 kuna.

Proračun je temeljni strateški financijski dokument u kojem se planiraju prihodi, primici, rashodi i izdaci Grada za dvanaest mjeseci proračunske godine, kao i projekcija planova za 2023. i 2024. godinu. Kako bismo olakšali razumijevanje Proračuna i bili što transparentniji, svake godine omogućavamo svima zainteresiranima da ga pronađu na internetskim stranicama Grada. Na taj način javnost informiramo o radu Gradske uprave unutar upravnih odjela, ali i o radu njezinih dužnosnika.

Nakon proračunski, ali i globalno vrlo dinamične 2021. godine, u kojoj su ostvareni brojni projekti sufinancirani novcem iz europskih fondova, u 2022. godini nastavljamo istim tempom realizacije razvojnih projekata iz područja odgoja, obrazovanja, kulture, gospodarstva, zaštite okoliša i slično. Uz nastavak ulaganja u komunalnu i društvenu infrastrukturu i u 2022. godini planiran je novac za subvencije u gospodarstvu i poljoprivredi, kao i izdvajanja za sve socijalne skupine građana. Nastavljaju se i intenzivni radovi na kapitalnim projektima poput izgradnje Gradskog stadiona, izgradnja i opremanje sortirnice i kompostane, projekt aglomeracije, pripreme za projekt izgradnje Termi, Poslovna zona Veliko Korenovo i ostali.

Iznimno cijeneći sve prijedloge Bjelovarčana, pozivamo vas da i dalje aktivno, putem vaših pohvala, kritika i različitih zamisli, sudjelujete u kreiranju proračunskih planova za buduća razdoblja, a sve s ciljem poboljšanja kvalitete svih segmenata života naših građana.

S poštovanjem,

GRADONAČELNIK GRADA BJELOVARA
Dario Hrebak, dipl. kriminalist

U nastavku preuzmite dokument iz privitka.

Privitci

Back to top
Skip to content