Bjelovarski doručak
Bjelovarski doručak

Projekt Bjelovarski doručak Grad Bjelovar je pokrenuo sa željom da lokalni poljoprivredni prehrambeni proizvodi budu zastupljeni u vrtićima i školama u Bjelovaru, a proizvođači iz bjelovarskoga kraja da dobiju priliku za promociju, veći plasman na tržištu, ali i bolju međusobnu suradnju.

U sklopu projekta Grad Bjelovar uspio je poljoprivredne proizvođače ujediniti u Zajednicu ponuditelja s kojom nastupaju na tržištu. S početkom školske godine 2017./2018. domaća i svježa hrana iz bjelovarskoga kraja- jaja, voće, povrće, med, meso i kruh bez aditiva, tako se našla u svih pet bjelovarskih škola i Gradskom vrtiću Bjelovar, a priču su kasnije preuzeli i drugi privatni vrtići i neki restorani. Ujedinjenjem proizvođača dobivena je jedna cjelina, a oni zajedničkim nastupom mogu biti konkurentni prema svima. Grad Bjelovar na taj je način poslao jaku poruku da mu je stalo i do malih poljoprivrednih proizvođača te, najvažnije, da mu je stalo do djece koja su naša budućnost. Također, Grad Bjelovar prvi je u Hrvatskoj u kojemu je takav projekt zaživio, koji je dokazao da se sve može i koji se razvija i dalje. Samim time Bjelovar, kao središte Bjelovarsko-bilogorske županije u kojoj se 21% stanovništva bavi poljoprivredom, zasigurno može biti uzor svim gradovima u Republici Hrvatskoj.

U toj suradnji poljoprivrednih proizvođača i Grada cilj je u budućnosti napraviti i bjelovarsku robnu marku „Bjelovar fresh“, koja će objediniti domaće bjelovarske proizvode i plasirati ih u različite ustanove i ugostiteljske objekte.

 

Back to top
Skip to content