Grad Bjelovar poduzetnicima s dobrim idejama nudi mnoge mogućnosti. Želimo ulagati u razvoj gospodarstva, posebice u proizvodnom sektoru, ali samim time i stvoriti povoljne uvjete za nova ulaganja i otvaranje novih radnih mjesta. Najnovija mjera kojom želimo olakšati poslovanje naših poduzetnika i privući nove investicije, popularno nazvana „Tax free“, odnosno mjera 1-1-1, odnosi se na komunalnu naknadu, komunalni doprinos te kupnju zemljišta u poslovnim zonama.

Točnije, svi poduzetnici koji će u Bjelovar donijeti nove investicije prilikom izgradnje gospodarskih kapaciteta, otvoriti najmanje deset radnih mjesta te zadržati zaposlenike u radnom odnosu najmanje pet godina, ali i izgraditi objekte u roku od tri godine od pravomoćnosti građevinske dozvole, imat će pravo kupnje zemljišta po povlaštenoj cijeni od jedne kune po četvornom metru.

Također, kuna će ih stajati i komunalni doprinos i komunalna naknada. Na taj način želimo privući sve pravne i fizičke osobe registrirane, primjerice, za obavljanje djelatnosti s područja informatičke djelatnosti, poljoprivrede, proizvodno-prerađivačke djelatnosti, turističke djelatnosti, ali i druge koji bi u Bjelovaru stvorili pozitivno poslovno ozračje i omogućili mu razvoj na različitim poljima.

Grad Bjelovar je prvi u Hrvatskoj koji je donio takve olakšice, s čime se jako ponosimo.

Želimo poslati jasnu poruku svim investitorima da su dobrodošli u Bjelovar, a pri tome jamčimo brzo i učinkovito izdavanje svih potrebnih dozvola za gradnju. Također, smatramo da ćemo na taj način pomoći poduzetnicima da razviju svoj posao i dodatno ulože u njega.

Mediji o našem projektu “TAX FREE”

 

 

Back to top
Skip to content