Lokalni izbori 2017. godine, Bjelovaru su donijeli novo vodstvo. Na čelo Grada Bjelovara došao je gradonačelnik Dario Hrebak, a njegovi zamjenici su Valna Bastijančić Erjavec i Igor Brajdić. Novi čelnici nastavili su započete projekte, ali su i, vrlo ambiciozno, pokrenuli mnogo novih projekata te se već sada vide pomaci u stvaranju Bjelovara kao „pametnog grada“ (Smart City).

Stoga je nova gradska vlast krenula u informatizaciju Gradske uprave kako bi Bjelovar postao grad gdje su nove tehnologije prihvatljive i olakšavaju život građanima te kako bi naš grad išao ukorak s vremenom. Potpisan je, tako, ugovor s Hrvatskom poštom o izdavanju e-Računa putem servisa e-Pošta koji smanjuje troškove te povećava učinkovitost službenika i komunikaciju s građanima. Nakon što su postavljene pametne klupe u središtu grada, otvorena je i prva punionica za električne bicikle u Gornjim Plavnicama. Grad Bjelovar planira u 2018. godini kupiti i desetak električnih bicikala, otvoriti još jednu punionicu za električne bicikle te jednu za električne automobile.

Gradsko oko je još jedan realiziran gradski projekt koji treba imati svaki „pametan grad“. Vrlo je učinkovit za građane koji putem aplikacije na svojim mobilnim telefonima, vrlo jednostavno, prijavljuju komunalne probleme te su u mogućnosti pratiti njihovo rješavanje.

Back to top
Skip to content